Nejlepší dárky pro jachtaře

Máte ve svém okolí někoho, kdo miluje plavbu pod napnutými plachtami a nevíte jaký dárek mu koupit? Tento seznam dárků pro jachtaře náležitě ocení každý mořeplavec!

Není ještě kapitánem? Pak rozhodně doporučujeme koupit voucher na kapitánské zkoušky.

Nebo již kapitánský průkaz má? Potom doporučujeme sportovní plavbu, která nadchne každého jachtaře a to na naší nové lodi Seascape 27voucher koupíte zde.

1. Lodní deník

Každý správný kapitán nebo skipper musí mít lodní deník. Jedná se o důležitý prvek pro plavbu, do kterého se zapisují informace o plavbách. Zpětně pak má kapitán přehled o pozici, počasí, naplutých námořních mílích, zkrátka vše o celé plavbě.

2. Kvalitní rukavice

Práce s lany je náročná, dlaně jsou namáhány a může snadno ke zranění. Pokud při mooringu berete lano z vody, můžou na něm být ostré nečistoty a holou ruku si můžete poranit. Rukavice jsou pro to ideálním doplňkem k ochraně rukou a to i při běžných opravách.

3.  Čelovka

Při noční plavbě naprosto nezbytný doplněk. Ideálně s možností volby intenzity osvětlení. Výborná je také možnost červeného osvětlení, neboť bílé ostré světlo příliš oslňuje. 

4. Nepromokavý vak (batoh)

Rozhodně skvělý pomocník. Při plavbě na pevninu na dinghy odpadá obava o promočení peněz nebo telefonu. S kvalitním nepromokavým vakem pak můžete i například plava v moři a vaše věci zůstanou suché.

5. Dron

Videa a fotky jsou z plachetnice okouzlující. Ještě více však každého uchvátí záběry z dronu s kamerou. Video na plachtící jachtu z výšky je k nezaplacení. Ideální je takový dron, kterému nevadí voda a je voděodolný. 

6. Powerbanka

Na lodi je vhodné elektřinou šetřit. Proto je powerbanka výborným doplňkem. Za její pomoci můžete nabíjet mobil, GoPro, tablet a nebo další zařízení. 

7. Nůž

Jachtařský nůž aneb každý muž (jachtař) má mít nůž. Nejlepší variantou je multifunkční, který v sobě skrývá i například malý šroubovák. Může se hodit v nepříznivém počasí, když je nutné rychle odplout a přeříznout lana, ale i na běžné opravy.

8. Knížka

I když se jedná o „klasický“ dárek, správný jachtař si rád rozšíří své obzory a vzdělá se. Prakticky nelze vybrat špatně. Jen se ujistěte, že zrovna tu, kterou jste vybrali, kapitánovi chybí. 

9. Model lodi

Dekorace do obývacího pokoje? Proč ne? Krásných modelů jsou stovky, vybrat můžete od starších modelů až po nejnovější a to v nejrůznějších velikostech. Skvělé může být i například 3D puzzle.

10. GoPro kamera

Vylepšené záběry pod vodou a nebo akční záběry ze sportovní jízdy – tak těch není nikdy dost. S kamerou je také možné pořídit zajímavé podvodní snímky. 

11. Držák na mobil

Mobil je důležitou součástí při sledování počasí. S držákem na mobil, který se dá uchytit třeba za kormidlo ulehčíte kapitánovi práci.